söndag 27 oktober 2013

Livets lärdomar

Ännu en natt bakom sig då man undrar om man faktiskt var vaken större delen av natten eller om man sov. Sov??!!! Barnen avlöser varandra. Antingen är det monster, napp, mörker, vatten eller att mamma har ett varmare täcke. När man lagt om en kommer nästa in och när natten går mot morgon ger man upp för att fånga de där sista varma 20 minuterna i sängen men flickvän som små rufsiga kalufser. Trött men man kämpar på. Sandra var helt slut i morse och man märker att 5 år av nästan konstanta nattvaknanden har härdat en! Visst man är trött men man vet knappt vad det är att sova en hel natt längre. Antar att när denna "kull" vuxit upp till 90 sängar mm är det dags för nästa:-)

Jag har även lärt mig att begreppet trots finns inte utan att det heter utvecklingsfaser. Lite tufft emellanåt då Ella vägrar allt och testar hela tiden medan Ville har svårt att koncentrera sig och ofta blir ledsen. Sen härmar de varandra. Dubbeltesting på mamma!!! 

Så efter en helg är man kanske inte direkt uppvilad... Men vi har bakat en hel del! Scones och kardemummakaka och igår blev det söndagsstek med rödbetor och getostsallad! Mums! Jag borrade upp en tv och hylla i sovrummet och Sandra planterade ljung i kruka som ska stå på trappan. 

Jag är fortfarande sjuk men hoppas på att bli frisk genom att ta det lugnt denna v. Hemmet så som vi vill ha det börjar ta form, massor av färg, gamla ting och musik! Igår lyssnade vi på Monica Zetterlund som Ville ääälskar:-) han dansar och blir harmonisk. 

Nu skola och övning i arbetsanalys sen hämta Ville för 4 års kontroll! Underbar måndag! 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar