torsdag 5 maj 2011

Hos läkaren

Idag har vi varit på specialistmödravården och där träffade vi både läkare och överläkare. Läkaren kände igen oss då vi, när Ville var liten, var med i sen studie om vårdens bemötande för homosexuella. Roligt. Ja Carola kommer säkert skriva en lång berättelse i sin blogg om allt som sades men vi fick i alla fall ett snitt tillslut. De tyckte det var bra att ta det så nära BF som möjligt för barnets skull.  De utgick ganska mycket ifrån då Theodor föddes, han föddes i v.41 så de "antig" att hon skulle gå över nu med jättebebisen. I nästa vecka ska vi göra ett sista rutinultraljud för en viktuppskattning v 38, sen är studien "klar". 

Underbara känslor inför att ha ett datum. Vi kan planera, vilket behövs då vi endast ha ett par vänner som kan hjälpa oss, ingen släkt och inga andra vänner som kan hjälpa oss rodda 2 barn och jag med mitt jobb. Vi har 150 st uthyrningar som ska ut och en kille som är ny på jobbet som ska jobba istället för mig. Hu hur ska det gå men han killen verkar duktig så jag känner mig trygg med honom. Vi får hoppas att det inte sätter igång för tidigt nu bara. 2 veckor kvar drygt...

Japp då blir man snart 2 barns mamma, en liten prins och en liten prinsessa. Underbart. Undrar hur det kommer kännas att liksom "få" ett barn utan att behövt föda det själv, tåls att se. Får mycket frågor kring det och ska jag svara ärligt så vet jag ju inte det ännu. Carola säger att ibland känns det konstigt men då brukar hon tänka på de som adopterar och det är ju deras barn fullt ut, men visst lite konstigt kommer det kanske kännas då man ganska nyligen själv var gravid och gick igenom en förlossning.

Jag har alltid drömt om en stor familj med många glada ungar och ja nu är vi en bit på väg. Känns otroligt kul att Ville ska bli storebror och kunna leka med någon jämnårig. 

Ville har börjat prata ordentligt nu, ord han kan säga är
jacka (akka)
sko (kooo)
vatten (atten)
tack (tack) 
plié (plieee) - och ja han kan göra en plié också (mitt baletthjärta blir varmt)
traktor (tatto)
bil (bii eller biilll)
motorcykel (moto)
mormor (måmå) 
morfar (mfffff) 
pappa (pappa) ??? 
theodor (teodå)
mamma (mamma)
glass (ass)
korv (tåv)

Morgonkram
Ja han är verkligen duktig den lilla sötnosen. Längtar tills i sommar då vi ska till Ölands djurpark och kålmårdens djurpark, hans om älskar djur, han gör krokodil och apa hela tiden, han gillar elefant men får inte till snabeln man gör med armarna för 5 öre. 

Både Theodor och Ville älskar Eric saade just nu, alltid ska det vara högt på och dansas på Theodors rum. Theodor sjunger ut "poppulaaaa" och Ville svänger på sin kropp och hoppar av lycka. Söta små, måste filma de=)

Trevlig torsdag på er=)

3 kommentarer:

  1. Jag kan intyga att du kommer älska den lilla tösen lika mycket som Ville. :o)
    Visst tog det ett tag innan jag insåg att Emilia var vår flicka men jag tror mest det beror på att jag inte vågade "lita" på det! Tog ju oss så många år innan vi väl fick vår lilla tös på andra sidan jordklotet.
    Idag känns det som att Emilia alltid funnits hos oss. Hon är så lik oss på många sätt.. Min mamma säger ofta att hon är en härlig blandning av mig och min syster! :o)

    Hör av dig om du vill prata mer!

    Hälsa söta frun och era busungar.

    Kramar Maria m fam

    SvaraRadera
  2. Åhh så duktig han blivit på att prata!!!!! WOW! Ska bli kul att träffa lilla prinsen SNART:=)
    kram

    SvaraRadera
  3. Tjoho!! High five för mig!! Jag har nu lyckats sälja vår vagn. Så gött!
    Följde era försäljningsråd, så jag säger: TACK!! :O)

    Hoppas ni haft en skön helg!

    Kramar Maria m fam

    SvaraRadera